Over ons

Over Verpaalen Soft Fruit

Hoe Verpaalen Soft Fruit is ontstaan

Verpaalen Soft Fruit is begin jaren ’60 ontstaan. Destijds was het bedrijf een gemengd bedrijf met onder andere koeien, varkens, frambozen, spruiten, augurken en aardbeien. Begin jaren ’70 is het bedrijf gestopt met veeteelt. Hierdoor werd het bedrijf een vollegronds groentebedrijf. Rond 1980 is familie Verpaalen zich gaan specialiseren in vollegronds aardbeienteelt. Door middel van gekoelde teelt (60 dagen plant) werd de teelt, arbeid en het risico gespreid. Het bedrijf plantte op verschillende data, zodat van half mei tot half september aardbeien geoogst konden worden. Daarnaast werd er eigen selectiemateriaal en wachtbedplanten opgekweekt.

Eind jaren ’90 is het bedrijf overgeschakeld van aardbeienproductie in vollegrond naar aardbeienproductie in de kas. In 2001 is Verpaalen Soft Fruit gestart met de verkoop van trayplanten. Waarna het bedrijf in 2014 is gestart met opkweek van frambozen. Het bedrijf voert op dit moment de volgende activiteiten uit: aardbeiproductie, vermeerdering en opkweek aardbeienplanten (van uitgangsmateriaal tot trayplant) en opkweek frambozen en bramenplanten.

Team

De dagelijkse leiding wordt gevoerd door John, Willy, Stephan en Marjolein Verpaalen. In het bedrijf werken 8 vaste medewerkers. Het aantal seizoen medewerkers varieert van 0 tot 100.

Blijf op de hoogte en volg ons op Social Media